Ново затворническо общежитие от открит тип ще бъде открито във Враца този

...
Ново затворническо общежитие от открит тип ще бъде открито във Враца този
Коментари Харесай

Ново затворническо общежитие от открит тип ще бъде открито във Враца

Ново затворническо общежитие от открит вид ще бъде намерено във Враца този четвъртък, оповестиха от Министерството на правораздаването. То се намира в непосредствена непосредственост до пандиза във Враца, в някогашната Служба по метрология и стандартизация. Обектът е част от план " Осигуряване на сигурна и безвредна материална среда в пандизите и арестите ", по Програмна област 19 " Корекционни услуги и авансово задържане " на Норвежкия финансов механизъм 2014-2021. 

Според информацията новото общежитие ще бъде с потенциал до 180 индивида и ще дава отговор на всички европейски стандарти. За лишените от независимост са обезпечени по-добри условия за изтърпяване на наказването, а за чиновниците - по-добри и безвредни условия на труд. 

Ново оборудване ще бъде намерено от заместник-министъра на правосъдието Георги Николов, ще участват още основният шеф на Главна дирекция " Изпълнение на наказванията " (ГДИН) гл. комисар Ивайло Йорданов, представители на Министерството на правораздаването, ГДИН и други

Така, край Враца, Министерството на правораздаването ще разполага с две места за задържане – от отворен и затворен вид. Затворът е открит още през 1928 година и в него могат да бъдат арестувани към 336 индивида, сочи информация на уеб страницата на министерството. 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР